MEER DAN 30 JAAR VERTROUWD FINANCIEEL ADVIES

STUUR ONS EEN EMAIL

Uitvaartverzekering

UITVAARTVERZEKERING


De uitvaartverzekering wordt ook wel de begrafenisverzekering genoemd. Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen:

- de natura-uitvaartverzekering
- de kapitaalverzekering

Daarnaast bestaat er een combinatie van deze twee vormen. Deze verzekering bestaat meestal uit een natura-uitvaartverzekering, aangevuld met een kapitaalverzekering.


Natura-uitvaartverzekering

De natura-uitvaartverzekering bestaat uit een vast pakket. De verzekeraar neemt dan alle zorg uit handen. Hij schakelt de begrafenisondernemer in en regelt alle zaken rond de begrafenis of crematie. Deze verzekering keert geen geld uit. Wil je meer dan wat in het pakket zit, dan moet je je extra verzekeren.
Hoe wil je het?
Jij hebt van tevoren bepaald hoe je je uitvaart geregeld wilt. Denk aan: 

- de beslissing voor een begrafenis of crematie;
- hoeveel volgauto’s nodig zijn;
- hoeveel kaarten worden verstuurd;
- hoe de plechtigheid en de bijeenkomst daarna eruit zien.


Wat kost het?

Jouw wensen bepalen de kosten van de uitvaart en de premie die je betaalt.
Natura-uitvaartverzekeraars hebben daarvoor lijsten samengesteld die je kunt invullen. Dat kan op papier, maar ook op internet.
Hebben de nabestaanden later geen extra wensen? Dan wordt alles volgens afspraak voor ze verzorgd. Ook zijn dan alle kosten door de verzekering gedekt.

Kapitaalverzekering
 
De kapitaalverzekering keert bij overlijden een geldbedrag uit. Hoe hoog dat bedrag is, bepaal je op het moment dat je de verzekering afsluit. Met deze uitkering betalen de nabestaanden de uitvaart. Daarnaast kun je allerlei extra zorg meeverzekeren. Zoals: 

- terminale zorg;
- huisbewaking tijdens de plechtigheid;
- deskundige nazorg bij rouwverwerking.

Voor wie?

De kapitaalverzekering sluit je af voor jezelf en eventueel voor je partner. Vaak zijn kinderen vanaf 24 weken zwangerschap tot achttien jaar gratis meeverzekerd. Zij zijn dan meeverzekerd voor het hoogst verzekerde bedrag van een van de ouders.


Hoe betaal je? 

De premie betaal je periodiek, bijvoorbeeld jaarlijks. Maar je kunt ook kiezen voor een eenmalige koopsomstorting. Sommige verzekeraars verhogen de uitkering met een jaarlijkse winstbijschrijving.
Meer weten over uitvaartverzekeringen, raadpleeg de productwijzer in het tab blad formulieren* Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend